Bij PUURR worden alleen goed gekeurde ingrediënten gebruikt. Conform de cosmetica wet.
Als men bepaalde ingrediënten gaat googlen kom men soms echt horror verhalen tegen. Vaak gaat het om te hoge percentage van deze stof.
In Nederland is er gelukkig een strenge wetgeving, dus hoeft u daar niet bang voor te zijn.

Hieronder enkele ingrediënten met toelichting:

 

  • Phenoxyethanol= Zou hormoonverstorend zijn. Hier is onderzoek naar geweest en dit is enkel het geval bij zeer hoge dosis Phenoxyethanol. Een dosis die in de EU niet is toegestaan voor cosmetica. En dit is ook enkel tot nu toe bewezen bij onzuivere phenoxyethanol.
    Wij gebruiken voor alle producten altijd zuivere cosmetische of pharmacie kwaliteit grondstoffen vrij van verontreinigingen.
    Echter streven wij erna deze conservering in de toekomst te vermijden. En zullen wij ook daar waar mogelijk is aanpassingen doen.
  • Siliconen zijn op verpakkingen te herkennen aan ingrediënten die eindigen met –cone of –xane. Siliconen in crèmes vormen een beschermend laagje op de huid waardoor allergenen en irriterende stoffen de huid lastiger binnen kunnen dringen. Wij gebruiken bij onze topper Expert Fading Cream en Expert Protection Cream een klein percentage siliconen. Deze is doorlaatbaar en verstikt de huid niet. Maar zorgt juist voor het heerlijk zachte gevoel en bij de Protection Cream smeert de crème makkelijker en slaat die minder wit uit. Deze crèmes zijn dus 98% natuurlijk. Wilt u echt een 100% natuurlijke crème dan kunt u de Organic D/N Cream nemen.
    Zo is er voor ieder wel een heerlijke crème in ons assortiment!

Heeft u nog vragen over bepaalde ingrediënten, laat het ons weten en we zullen ze hier toelichten!